Delta Speed Solutions

Cum ne puteti contacta

031.805.30.25
0314100254
office@delta-inmatriculari.ro

Departament vanzari

0735.705.555 / 0731.314.161 / 0731.314.157

Program de lucru

luni-vineri: 8.30 - 17.30

Punct de lucru

Bd. Barbu Vacarescu, nr. 164A, sector 2, Bucuresti
in incinta hotel Caro

 

Calculator taxa timbru

Calculator taxa timbru - Delta Speed Solutions Introdusa initial in 2007, taxa de timbru auto a fost una dintre cele mai controversate taxe impuse in Romania, motiv pentru care forma sa a fost modificata de cateva ori, la fel si denumirea ei, dar forma sa finala a fost introdusa abia in 2013 (OUG 9/2013). Taxa de prima inmatriculare, taxa de poluare, taxa ecologica, taxa de mediu sau timbrul de mediu – toate sunt denumirile aceleiasi taxe, care de la 1 februarie 2017 a fost eliminata.

Timbrul de mediu reprezenta suma pe care proprietarii de autoturisme o plateau pentru emisiile provenite de la masina achizitionata, iar justificarea banilor se regasea in masurile pe care statul era nevoit sa le ia pentru a combate efectele poluarii. Calcularea taxei de poluare lua in consideratie mai multe criterii: vechimea autovehiculului, categoria acestuia, capacitatea cilindrica a motorului, normele EURO de poluare, emisiile de dioxid de carbon, dar si tipul de carburant cu care este alimentat autovehiculul.
  • Formula de calcul a timbrului de mediu lua in considerare emisiile de CO2 numai in cazul masinilor Euro 3, Euro 4 si Euro 5. Pentru masinile Non-Euro, Euro 1 si Euro 2, nu era necesara cifra exacta a emisiilor de CO2.
  • Noul timbru de mediu instituia valori diferite ale noii taxe auto, in functie de tipul carburantului folosit, respectiv benzina sau motorina, pentru masinile cu norma de poluare Euro 4 si Euro 5. Masinile diesel din aceasta grupa de poluare erau taxate mai mult decat cele pe benzina.
  • Valoarea in lei (RON) a timbrului de mediu pentru autoturisme/autovehicule, se determina prin transformarea sumei exprimate in euro la cursul de schimb valutar comunicat de BNR pentru prima zi lucratoare a lunii octombrie din anul precedent.
  • Timbrul de mediu se platea cu ocazia primei inmatriculari in Romania, inclusiv pentru masinile inmatriculate inainte de 2007 (la prima transcriere), care nu aveau platita taxa auto.

Erau scutite de plata timbrului de mediu autovehiculele, atunci cand erau:
a) incadrate in categoria vehiculelor istorice, definite conform prevederilor legale in vigoare;
b) acordate institutiilor de invatamant, sanatate si cultura, ministerelor, altor organe ale administratiei publice, structurilor patronale si sindicale reprezentative la nivel national, asociatiilor si fundatiilor de utilitate publica, de guverne straine, organisme internationale si organizatii nonprofit si de caritate, prin donatii sau finantate direct din imprumuturi nerambursabile, precum si din programe de cooperare stiintifica si tehnica;
c) confiscate sau intrate potrivit legii in proprietatea privata a statului si sunt acordate cu titlu gratuit in conformitate cu prevederile legale in vigoare;
d) destinate competitiilor sportive definite conform prevederilor legale in vigoare.