Contact

Telefon: 0219964

Sediu: 031.805.30.25

 

Explozia inmatricularilor de autovehicule second-hand, in cifre

Desi piata auto din Romania ne-a obisnuit cu un dublu al achizitiei numarului de masini rulate fata de cel al masinilor noi in fiecare luna, iata ca ianuarie 2017 a inversat statisticile, urmare a hotararii eliminarii timbrului de mediu de la 1 februarie.

Situatia este generata clar de hotararea proprietarilor de masini second-hand de a astepta intrarea in vigoare a Legii 1/2017, care abroga Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.9/2013.

Astfel, in cifre, proprietarii de masini noi au ajuns la ghiseele birourilor de inmatriculari in numar de 7.059, fata de cei ai masinilor rulate, in numar de 7.708, dand nastere unui raport de aproape 1:1, total atipic fata de cel obisnuit, de 1:3, din lunile anului 2016.

Insa procentul se va regla cu siguranta pana in luna martie a acestui an, cand se asteapta cifre uriase la nivel de inmatriculari, atat a autovehiculelor aduse din import, pana acum neinmatriculate, cat si a celor inmatriculate pe Bulgaria sau ramase „pe numele” fostului proprietar autohton.

Desi, cel putin teoretic, dosarul de inmatriculare s-a subtiat, prin eliminarea chitantei taxei de timbru, a deciziei pentru aceasta si a celei pentru plata inmatricularii, procedura de inmatriculare a ramas la fel de greoaie si de consumatoare de timp si nervi, astfel ca multi proprietari aleg sa apeleze la serviciile de inmatriculare oferite de firmele specializate.