DELTA SPEED SOLUTIONS DELTA SPEED SOLUTIONS DELTA SPEED SOLUTIONS DELTA SPEED SOLUTIONS

Inmatriculari auto 2022

Înmatriculări Auto 2022

 

Din cauza documentației stufoase de care ai nevoie pentru a finaliza procesul, înmatricularea unei mașini în România poate părea un lucru destul de dificil pentru majoritatea viitorilor posesori auto, mai ales dacă se află la prima experiență de acest gen. Și pentru că factorii de proveniență a mașinii sunt diferiți de la un vehicul la altul, întocmirea documentației în vederea înmatriculării creează de cele mai mule ori confuzie în rândul proprietarilor de mașini. Să aflăm, așadar, împreună care sunt etapele acestui proces și de ce anume este nevoie pentru a-l duce la bun sfârșit.

Ce este nou în procesul de înmatriculare auto în 2022?

Documentația necesară pentru înmatricularea unei mașini în 2022 nu este diferită față de anul trecut. Anul acesta, principala noutate în materie de înmatriculări auto constă în faptul că eliberarea unui duplicat al talonului mașinii, precum și păstrarea numerelor, se poate efectua, de asemenea, și online. Pe de altă parte, înmatricularea efectivă a unei mașini se realizează la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (DRPCIV) din toate judeţele ţării, în maximum 30 de zile de la data cumpărării mașinii, altminteri riști să primești o amendă consistentă.

Totodată, înmatricularea auto costă, în acest an, cu aproximație 100 de lei pentru transcrierea unei mașinii înmatriculate în România, iar dacă mașina este adusă din străinătate, identificarea RAR este obligatorie, iar costurile de înmatriculare vor depăși valoarea de 800 de lei având in vedere si traducerile.

De ce acte ai nevoie pentru a înmatricula o mașină în 2022?

În cazul unei mașini noi, primești majoritatea actelor necesare înmatriculării vehiculului de la dealerul de la care achiziționezi mașina, cu excepția documentelor de la serviciul local de taxe și impozite. În general, pentru a înregistra o mașină nouă la DRPCIV vei avea nevoie de:

 • cererea de înmatriculare auto;
 • actul de identitate al solicitantului;
 • cartea de identitate a vehiculului;
 • fișa de înmatriculare auto, cu viza serviciului de taxe și impozite local;
 • o copie după polița RCA încheiată pe numele noului proprietar;
 • dovada plății contravalorii certificatului de înmatriculare;
 • dovada achitării taxei pentru plăcuțele cu numerele de înmatriculare.

În cazul în care dorești să înmatriculezi o mașină second-hand achiziționată din România, înafara actelor mai sus menționate, vei mai avea nevoie și de certificatul de înmatriculare al fostului proprietar pe care este înscrisă transmiterea dreptului de proprietate, dar și de plăcuțele cu numerele de înmatriculare, în cazul în care fostul proprietar nu optează pentru păstrarea acestora. În această situație, contractul de vânzare-cumpărare al vehiculului, semnat și vizat de serviciul local de taxe și impozite, înlocuiește fișa de înmatriculare auto.

Care sunt etapele procesului de înmatriculare auto?

După întocmirea dosarului cu documente necesare, în funcție de situația ta specifică, următorul pas pentru a demara procesul propriu-zis de înmatriculare auto este acela de a te programa online pentru depunerea acestora la DRPCIV. În cazul în care acest lucru nu este posibil, poți merge direct la ghișeul instituției de care aparții pentru a depune actele.

Apelează la servicii profesionale de înmatriculări auto

Înmatricularea unei mașini în România poate fi, într-adevăr, un proces complicat și consumator de timp din cauza birocrației din țara noastră, mai ales dacă ești la prima experiență în acest sens.

Din fericire, există furnizori de servicii specializate care se pot ocupa de tot acest proces în locul tău. Aceste firme au, de regulă, o echipă de experți familiarizați cu întregul proces de înmatriculare și care se pot asigura că dosarul tău este complet și corect. Apelarea la un furnizor profesionist de servicii de înmatriculare auto este o modalitate excelentă de a economisi timp și te poate scuti de eventualele probleme generate de această procedură.

Un astfel de furnizor de încredere este Delta Înmatriculări, care vine în ajutorul clienților săi prin soluții complete și personalizate pentru rezolvarea nevoilor lor specifice. Prezentă pe piață din anul 2004, Delta Înmatriculări este astăzi lider de piață în domeniul său și partenerul perfect pe drumul tău spre a deveni fericitul posesor al unui nou vehicul.

Servicii de înmatriculări auto de care poți beneficia prin Delta Înmatriculări

Achiziționarea unei mașini vine întotdeauna la pachet cu noi responsabilități, dar acest lucru nu trebuie să fie în mod obligatoriu o corvoadă pentru tine. Echipa Delta Înmatriculări are o experiență îndelungată în relația cu autoritățile statului și cunoaște la perfecție documentația și procedurile de înmatriculări, înregistrări sau radieri. Iată, mai jos, serviciile de înmatriculări auto de care poți beneficia:

Înmatricularea unui autovehicul nou achiziționat de la un dealer din România sau Uniunea Europeană

Pentru înmatricularea unei mașini noi achiziționare din România sau Uniunea Europeană, Delta Înmatriculări va întocmi pentru tine toate documentația necesară formalităților de înmatriculare, va redacta formularele precum cererea și fișa de înmatriculare, se va ocupa de înscrierea în evidența DITL a vehiculului și de efectuarea plăților aferente taxelor de talon și plăcuțe, de depunerea dosarului și de ridicarea plăcuțelor și a actelor de înmatriculare de la DRPCIV și, în final, de livrarea acestora la domiciul sau biroul tău.

Înmatricularea unui autovehicul second-hand achiziționat din România

La fel ca în cazul achiziției unei mașini noi, Delta Înmatriculări te poate ajuta, de asemenea cu înmatricularea unei mașini second-hand achiziționată de pe piața internă prin întocmirea dosarului cu toate actele necesare, redactarea tipizatelor, dar și a contractului de vânzare-cumpărare, înscrierea în evidența DITL a mașinii și cu plata taxelor aferente. Furnizorul va depune toată documentația la DRPCIV în numele tău și se va ocupa de ridicarea noilor acte și numere ale mașinii, pe care le va livra ulterior la adresa indicată de tine.

Înmatricularea unui autovehicul second-hand în urma achiziției intracomunitare (import)

Procesul de înmatriculare a unui vehicul importat din afara țării este ceva mai complicat decât cel dobândit în urma unei achiziționări autohtone, dar nu este cazul să-ți faci griji. Delta Înmatriculări se va ocupa pentru tine de toată documentația necesară, inclusiv cu redactarea formularelor necesare, dar și prin prezentarea vehiculului la RAR în vederea omologării/identificării. De asemenea, te va reprezenta la toate instituțiile implicate în acest proces. Tot ce trebuie să faci tu este să aștepți noile documente ale mașinii acasă sau la birou.

Înmatricularea unui autovehicul second-hand în urma finalizării contractului de leasing

Achiziționarea unei mașini în leasing este o opțiune excelentă pentru cine își dorește flexibilitatea de a deține o mașină fără a se angaja la responsabilități financiare, dar și de altă natură, în perioada imediat următoare. Însă atunci când contractul de leasing expiră, va trebui să înmatriculezi mașina pe numele tău. Acest proces poate fi dificil și consumator de timp, însă echipa Delta Înmatriculări poate face ca totul să fie mult mai simplu. Se vor ocupa de întocmirea documentației, de depunerea acesteia, apoi de ridicarea noilor acte, pe care ți le vor livra personal.

Mulți proprietari de mașini amână înmatricularea pentru că procesul este unul descurajant. Un furnizor de servicii profesionale de înmatriculări auto va face ca totul să fie rapid și ușor, parcurgând toții pașii în locul tău și evitând erorile ce pot genera întârzieri nedorite. Apelând la un astfel de serviciu, vehiculul va fi înregistrat corect și la timp, iar tu vei putea să te bucuri de noua ta mașină cât mai curând posibil.

DELTA SPEED SOLUTIONS DELTA SPEED SOLUTIONS DELTA SPEED SOLUTIONS DELTA SPEED SOLUTIONS
×

Te sunam noi

Lasa-ne datele tale de contact si un agent Delta Speed Solutions te va contacta rapid.

  Delta Speed Solutions

  Servicii complete
  de inmatriculare
  pentru vehicule


  Din 2004 pe piata din Romania! De peste 15 ani te ajutam
  cu cele mai bune servicii pentru vehicule.

  Noi suntem Partenerii timpului tau!

  2024 © Delta Speed Solutions. All Rights Reserved.
  Proudly Designed by Quart.
  Delta Speed Solutions Inmatriculari Autovehicule Delta Speed Solutions Radieri Autovehicule Delta Speed Solutions Inregistrari Vehicule Lente Delta Speed Solutions Omologari RAR Servicii Delta Speed Solutions Alte Servicii
  ×